Voorlezen aan mensen met Alzheimer / 9 september 2018
Luisteren in je leunstoel

Voorlezen uit de Griekse Mythologie aan mensen met Alzheimer

Luisteren in je leunstoel is een voorleesproject voor mensen met dementie. Voorlezers lezen voor aan een groepje bewoners in een verzorgingshuis. Of ze komen thuis voorlezen, één-op-één. Hier lees je meer over dit mooie project van Stichting Voorlezen. 

Luisteren in je leunstoel- voorleesuurtje  zondag 9 september

13.30 uur        deur open, KunZt

15.00 uur        Voorleesuurtje Griekse mythologie door Stichting Voorlezen

16.00 uur        einde, bekijken tentoonstelling

16.30 uur        sluiting

Vergeten Oude Grieken?
Griekse mythen en sagen zijn vaak wilder en woester dan het leven zelf. Onze inleidende termen (losbandigheid, etc.) zijn uit deze verhalen niet of nauwelijks weg te denken. Het sprak door de eeuwen heen tot de verbeelding van kunstenaars. Stephen Fry laat ons in zijn nieuwe boek (Mythos) opnieuw kennis maken me een oude – wellicht vergeten – wereld, waarin we verliefd (kunnen) worden op Zeus, aanwezig zijn bij de geboorte van Athene, kunnen fluiten naar het goud van Koning Midas en jagen met beeldschone, maar meedogenloze Artemis.  Veel van de titels van de kunstwerken, verwijzen naar deze verhalen.

Speciaal voor "Temperament" heeft de Bibliotheek AanZet bij KunZt een speciale hoek ingericht, waarmee u uw geheugen – mocht u de verhalen vergeten zijn – weer kunt opfrissen.