flitstentoonstelling/ 22 t/m 26 nov. 2017 / 13.30u-16.30u
Bart van der Bom, Marjon den Engelsman, Mark Isarin en Tom van der Ouderaa

Ontdek deze week het werk van maar liefst vier kunstenaars uit de regio. Tot en met zondag vindt u in de expositieruimte van het gemeentehuis het werk van Marjon den Engelsman, Tom van der Ouderaa, Mark Isarin en Bart van der Bom.

Mark Isarin studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den-Haag en startte in 2005 als autonoom fotograaf. Hij ziet fotografie als kunstvorm. Zijn vrije werk bestaat veelal uit gelaagde beelden vol textuur en structuren, waarin je keer op keer mooie details blijft ontdekken. Of het nu gaat om die kunstzinnige, gelaagde beelden of om portretten (of een combinatie ervan), in al zijn beelden is zijn liefde voor het licht uit de 16e en 17e eeuwse schilderijen terug te vinden.

kennismaking fotografie: van woensdag tot en met vrijdag kunt u kennis maken met het "Rembrandt" licht. U mag zelf aan het werk om een schilderachtig portret te maken met een studiolamp en een spiegelreflexcamera.

Marjon den Engelsman is een bevlogen kunstenaar die zich laat inspireren door verhalen. Sagen en mythen, oude volksverhalen en legendes. In haar recente werk ligt het accent op een abstracter aandoend ritme van vlakken en lijnen. Straatbeelden, veelal zonder mensen. In haar ATELIER 49 te Zwijndrecht geeft Marjon cursussen en workshops. Tijdschrift Atelier Magazine toont haar columns en instructieve artikelen. Op vrijdag en zondagmiddag beantwoord Marjon uw vragen over haar werk.
 
Tom van der Ouderaa maakt tekeningen in houtskool. In zijn laatste serie tekeningen wordt ingezoomd op wat er zich op het water afspeelt voor de facade van de stad. De oude stad, symbool van langzame, organische groei, verdwijnt achter de onbeperkt technische stroomversnelling van het tijdperk van de mens, het Antropoceen.

Op vrijdag- en zondagmiddag vertelt Tom u over de achtergrond van zijn werken en de houtskooltechniek.
 
Bart van der Bom is gefascineerd door de gebruiksmogelijkheden van verf in combinatie met allerlei verschillende additieven, zoals epoxy, siliconen en mediums. Het experiment staat daarbij centraal. Tijdens de expositie laat Bart zijn meest recente werken zien, waarbij het gieten met acrylverf, gemengd met siliconen en andere toevoegingen, centraal staat. Door deze giettechniek ontstaan organische en kantachtige celstructuren.

Zondag 26 november geeft Bart om 15.00 uur een gietdemonstratie met acrylverf, additieven en siliconen.

Meer lezen