flitstentoonstelling/ 8 t/m 12 nov. 2017 / 13.30u-16.30u
Hans Brouwer, Jansje van de Rest, Leen van Rijswijk

In deze eerste flitstentoonstelling tonen 3 kunstenaars allen betrokken bij KunZt gezamenlijk hun werk. 

Hans Brouwer heeft na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in den Haag gewerkt als leraar tekenen, handvaardigheid en kunstgeschiedenis. Bijna alle soorten beeldende- en toegepaste kunsten hebben zijn belangstelling, al is tekenen de rode draad in zijn leven. Hij maakt tekeningen, illustraties, ontwerpt decors (o.a. voor de exposities in De Vergulde Swaen) en maakt aquarellen.

Jansje van de Rest en  Leen van Rijswijk en hebben schilderen en boetseren de laatste jaren als hobby omarmt. "Boetseren is een prachtige hobby waar ik veel tijd en energie in kan steken" zegt Leen. "Klei was al vlug mijn ding. De mens in al zijn vormen, heeft zijn grootste interesse. Hij heeft lessen gevolgd bij kunstenaar Veri van Dormolen en Vera Harmsen.

Met de werken van Jansje komt u weer op adem: zij schildert graag de ruimte en weidsheid van het landschap. Dit kan in Groningen zijn, in de Biesbosch of aan zee. Zij gebruikt afwisselend acrylverf of - bij het buiten schilderen olieverf. Jansje is zo'n 15 jaar geleden begonnen met schilderen. Zij heeft daarvoor verschillende cursussen gedaan, o.a. bij Jeanette Quakkelaar en Bart v.d. Bom.

Wilt u meer weten of de verschillende technieken die worden getoond of zelf eens aan de slag gaan? Op woensdag 8 november is Jansje van de Rest in de ruimte aan het schilderen. Donderdag 9 november boetseert Leen van Rijswijk. Door-de-week kunt u zelf aan de slag gaan met tekenen en op zondag 12 november geeft Hans Brouwer om 15.00 uur een rondleiding door de ruimte waarbij de verscheidenheid aan technieken wordt besproken.

Meer lezen