50 jaar film- en videoclub Cine'67

van 17 sep. t/m. 29 okt.

 Op 26 september viert film- en videoclub Cine'67 haar 50-jarig jubileum. In de tentoonstelling "de kracht van verbeelding" blikt Cine'67 terug op haar jubileum. Die club bestaat uit een groep van leden die of individueel of in groepsverband graag een film maken. Te beginnen met een verhaal, scenario, te maken shots tot de eindmontage met begeleidende tekst en muziek.  

 In deze tentoonstelling loopt u via een "filmpad" door 50 jaar film in Zwijndrecht. De tentoonstelling is opgebouwd in tijdvakken van 10 jaar. Per tijdvak worden filmbeelden uit die periode van de leden getoond en kunt u beslissen welke films u wilt zien. Het aanbod is heel divers: speelfilms, vakantiefilms, documentaires en andere korte filmpjes. Naast films wordt ook apparatuur uit de bijbehorende tijd getoond, waarmee te zien is hoe snel de ontwikkeling van het filmen is gegaan en de invloed hiervan op de leden van de club. Was het bij de start vooral een club voor de elite (dokter, notaris, etc.) anno nu is filmen betaalbaar voor iedereen beschikbaar nu het ook voor allen betaalbaar is geworden. Het doel van de club is echter niet gewijzigd, nog steeds wil men verhalen zo krachtig mogelijk verbeelden.

Leden van de filmclub zijn zoveel mogelijk tijdens openingstijden aanwezig om al uw vragen over film, montage en de club te beantwoorden.