Annelies Dölle

12 aug. t/m 23 sep. Temperament

De Nieuw-lekkerlandse kunstenares Annelies  Dölle maakt schilderijen waar je verwonderd bij stilstaat. Het spel van vormen en kleuren zet je fantasie in werking en neemt je mee naar een andere wereld. De schilderijen zijn abstract en toch vertelt elk schilderij een verhaal, je kunt erin wegdromen of er zelfs in verdwalen. Zij zijn speels, beweeglijk en doen soms meditatief aan. De kunstenares: “Kunst is voor mij een weg om in contact te komen met mijn innerlijk weten. De bestaande vormen laat ik los om ruimte te scheppen voor nieuwe, onbegrensde mogelijkheden.” Met vorm en kleur creëert zij harmonie uit tegenstellingen en brengt zij evenwicht in stilte en beweging.

De schilderijen zijn uitgevoerd in eitempera. Bij deze oeroude techniek worden pigmentpoeders gemengd met ei, lijnolie, water en vernis. Het resultaat is een heldere en transparante verf. Laag na laag wordt de verf aangebracht, tussendoor moet het werk een aantal dagen drogen. Het werken met eitempera leidt tot zeer doorwerkte en doorleefde schilderijen. In dit youtube filmpje van Annelies Dölle ziet u hoe dit werkt.

Annelies Dölle heeft al veel exposities gehad in Nederland, Belgie en Frankrijk. Zij geeft cursussen op het gebied van creativiteit en spirituele ontwikkeling in Nederland en op haar boerderij in Frankrijk. Het programma is te vinden op de website: www.anneliesdolle.nl.

lees meer over Jolanda Riedijk