concert: "de kracht van verbeelding"

22 sept. 2017

Vrijdagavond 22 september vond een bijzonder concert plaats in de trouwzaal van het Oude Raadhuis van de gemeente Zwijndrecht: stageband Jong-Holland en "Dat Klinkt" van het Geklank des Konings maakten muziek bij films van Cine'67.

Van de jubilerende club is tot en met 29 oktober een tentoonstelling te zien waarin 50 jaar filmen in beeld is gebracht. In die 50 jaar is een heel archief aan filmmateriaal opgebouwd. De muziekverenigingen hebben elk een selectie uit deze films gemaakt en dit beeldmateriaal werd aangevuld met de muziekkeuze van de vereniging. Het programma begon met twee kortere films: Dripping colors en Hoogvliegers waarbij muziek klonk van Mission Impossible en "Kijk omhoog" (Nick en Simon). Een langere film met de titel "het lage land' gaf een kijkje over Nederland met typisch Hollandse landschappen waarin molens, koeien, en de mooie luchten voorbij kwamen. Dit werd ondersteund met muziek van Michael Buble: Beautiful Day, Yesterday van de Beatles en Halleluja van Leonard Cohen.

Na de pauze nam "dat klinkt" het podium met de film Abu Dhabi werd het land van duizend en één nacht ondersteund door de sprookjesachtige muziek uit de Efteling (fata morgana).

De avond werd afgesloten met de film "Gare de Liège" met het passende nummer van Guus Meeuwis: per spoor.

"fantastisch", "ontzettend leuk" en "volgend jaar op het plein" waren enkele reacties van enthousiaste bezoekers.

een impressie van het concert vindt u hier.

 

Om alvast in uw agenda te noteren: zondag8 oktober om 15.00 uur " MEET and GREET"  met leden van Cine'67