Damiët van Dalsum met tentoonstelling " In de hand gehouden"

wat kunt u verwachten?

De figuren zijn gemaakt van bijna niets. Van stukjes karton, draadjes en veertjes. Van voorwerpen die toevallig voorhanden zijn, zoals een bel, een waaier of een vrucht. Maar…..toeval bestaat niet. Het verzamelen van die materialen is een belangrijk iets.

De figuren, objecten en decors van Damiët van Dalsum zijn gemaakt om verhalen te vertellen, beelden en illusies op te wekken en een fantasiewereld te creëren. Voor kinderen en volwassenen. Ook als ze niet bewegen zijn het kleine kunstwerkjes. De moeite waard om van dichtbij te bekijken. 

Het werk van Damiët past binnen de stroming van de surrealisten. Met hen deelt zij een voorliefde voor de wereld van droom en fantasie. Bij het maken van de poppen volgt ze een associatieve en intuïtieve manier van werken. Op gevoel keurt ze de ene vorm af en ervaart ze een andere als de enige juiste. In een gedroogde vrucht vindt zij het hoofd van een soldaat. Een omgekeerde waaier wordt het lijf van het poppenvrouwtje.

 De poppen van Damiët van Dalsum zijn onlosmakelijk verbonden met haar persoon. De materiaalkeuze en vormgeving van haar poppen zijn volkomen eigen. Op 2 oktober verlaten haar poppen het theater en betreden zij het domein van KunZt.

 meer lezen