Jouw Stad - Mijn Stad

scholieren van DevelsteinCollege, Loket Zwijndrechtse Waard en praktijkschool de Sprong tonen hun (eindexamen) kunstwerken

Als vervolg op de tentoonstelling "Mijn Stad" eerder dit jaar, hebben scholieren van het DevelsteinCollege, Loket Zwijndrechtse Waard en De Sprong dit thema omarmd en verbeelden deze op eigen wijze in de tentoonstelling Jouw Stad- Mijn Stad.

De Stad is een mooi onderwerp waar je veel kanten mee uit kunt. Iedere stad is anders en heeft zijn eigen karakter. Dit biedt genoeg aanknopingspunten om Jouw Stad - Mijn Stad te verbeelden.Voor de eindexamenkandidaten is de stad ook het landelijke thema. 

Wat kunt u van deze tentoonstelling verwachten?

Het eindexamenwerk van leerlingen van het DevelsteinCollege vormen een hoogtepunt binnen de tentoonstelling. Verder is er een mooie selectie van graffitiplaten te zien, gemaakt door 1e en 2e klassers. Ook verrijst er een stad van grachtenpanden opgetrokken uit klei. Scholieren van het Loket Zwijndrechtse Waard bouwen een stad op schaal, maken abstracte voorstellingen voortkomend uit tweepuntsperspectieftekeningen in drie-kleuren linodruk en maken meer 3d-werk. Scholieren van De Sprong verbeelden de architectuur met verschillende materialen zoals klei, ijsstokjes e.d. Daarnaast worden er ook constructies getoond, die geheel opgebouwd zijn uit speelkaarten.

opening: 25 mei 2018 van 17.15 uur tot 18.30 uur