Maurice de Man en Arko van Pel

Urbex 11 mrt. t/m 8 apr. 2018 

Maurice de Man en Arko van Pel delen een passie voor fotograferen van in verval geraakte gebouwen. Een interesse die werd geboren met een bezoek aan een leegstaand ziekenhuis, waarna kastelen, fabrieken en zelfs gevangenissen volgden. Zij stellen zich zelf even voor:

ik ben Maurice de Man, 23 jaar en mijn hele leven al woonachtig in zwijndrecht en altijd heel creatief geweest. Zo'n 3 jaar geleden bezocht ik mijn eerste urbexlocatie (het claraziekenhuis in Rotterdam). Hierna besloot ik een camera te kopen zodat ik dit vaker kon doen en locaties vast kan leggen zodat anderen ervan mee kunnen genieten! Nu 3 jaar en al meer als 100 'urbex' locaties verder hou ik mij ook bezig met het maken van andere vormen van het creatief vastleggen van beelden door middel van video's en andere soorten fotografie zo ga ik bijna elke week wel op pad met artiesten om voor hun dingen vast te leggen. In mijn vrije tijd heb ik mijn camera altijd bij me omdat je nooit weet wat je tegenkomt. Op de expositie vindt u een kleine selectie van de gemaakte foto's. Ik ben benieuwd naar uw reactie!

Ik ben Arko van Pel, ook 23 jaar en geboren en getogen in Hendrik Ido Ambacht. Op jongere leeftijd was de fotografie al een must en werd er veel gefotografeerd, tot na een aantal jaren geleden een professionele camera werd aangeschaft en zo er steeds meer bij kwam kijken. Actief voor bedrijf en evenementen maar ook portret en dier stond hier tussen. Na het bezoeken van een leegstaand ziekenhuis kwam de interesse in het fotograferen van verlaten gebouwen, waarna we zijn gaan speuren naar  nieuwe adressen van mogelijk verlaten / achtergelaten huizen, fabrieken, boerderijen, kastelen en ga maar zo door.

Fotograferen blijft spannend omdat de meeste panden zich bevinden op privé grond en een ontmoeting met een willekeurige eigenaar soms leuk en soms minder leuk uitpakt. Ik ben blij dat ik deze 'speciale' hobby heb gevonden!