Opening op 17 september

zondag15.00 u

Zondag 17 september opent de nieuwe expositie "de kracht van Verbeelding" bij KunZt. Om 15.00 uur heet wethouder van Kunst en Cultuur, Jolanda de Witte, u van harte welkom in de trouwzaal, waarna de voorzitter van Cine'67, Chris Smit de openingshandeling verricht met natuurlijk: fim!

Op 26 september viert Film- en videoclub Cine'67 haar 50-jarig jubileum. In de tentoonstelling "de kracht van verbeelding" blikt Cine'67 terug op haar jubileum. Die club bestaat uit een groep van leden die of individueel of in groepsverband graag een film maken. Te beginnen met een verhaal, scenario, te maken shots tot de eindmontage met begeleidende tekst en muziek.  

De tentoonstelling is opgebouwd in tijdvakken van 10 jaar. Per tijdvak worden filmbeelden uit die periode van de leden getoond wat al een leuk een leuk tijdbeeld oplevert. Ook de ontwikkeling in de film komt tot uitdrukking in deze tentoonstelling: was het bij de start vooral een club voor de elite (dokter, notaris, etc.) nu is het filmen voor iedereen beschikbaar en betaalbaar geworden. Naast films wordt ook apparatuur uit de bijbehorende tijd getoond, waarmee te zien is hoe snel de ontwikkeling van het filmen is gegaan.

Om alvast in uw agenda te noteren:

vrijdag 22 september om 19.30 uur: Stageband Jong Holland en Het Geklank des Konings hebben zich door verschillende film laten inspireren. Deze bijzondere filmavond krijgt een extra dimensie door hun  -live gespeelde- muziekkeuze bij de beelden! i.v.m. beschikbare ruimte graag aanmelden via: info@kunztzwijndrecht.nl.

zondag 8 oktober om 15.00 uur: Meet and Greet met enkele (bestuurs)leden van Cine'67.