100 jaar Pieter d'Hont

van 9 jul. t/m. 3 sep.

 Wie is de man achter de "zaaier, planter en wieder"?

Pieter d'Hont zag het levenslicht op 24 april 1917 en heeft ons een enorm oeuvre achtergelaten. Hij vond zijn inspiratie in de mythologische, bijbelse en profane geschiedenis maar ook in zijn directe omgeving van familie en gezin. Hij was een zeer veelzijdig kunstenaar zowel in keuze van onderwerp en materialen als ook in de technische uitvoering en de verbeelding. Hij werkte met natuursteen en hout, in was en klei en zijn werken zijn keramisch gebakken, gegoten in beton, gips en brons.

Mensen en dieren zijn altijd de voornaamste thema's in zijn werk geweest. Hij heeft veel bekende mensen in borstbeelden vereeuwigd, zoals de Franse acteur Michel Simon, kardinaal Alfrink en Koningin Beatrix. 

Zijn werken vind je overal in Nederland. In Zwijndrecht staan - na Utrecht- de meeste beelden van zijn hand in de openbare ruimte.

Maak kennis met het werk van deze bijzondere kunstenaar en bezichtig hoogtepunten van zijn werken in Zwijndrecht: "arbeid, geloof, kunst, wetenschap, leven" de fontein op de rotonde Koninginneweg. "Planten, wieden, oogsten op de rotonde aan de Willem van Oranjelaan. "Gesprek" in het Develpark en de Bizon aan de Zwanendrift. De tentoonstelling is geopend opwoensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.