"Licht in het donker"

Marit Törnqvist dertig jaar schrijfster en illustrator
Tentoonstelling van 30 nov t/m 10 feb

Wat woorden niet kunnen, maken illustraties in één oogopslag duidelijk. Bij prentenboeken en kinderboeken draait het om de illustraties, die vertellen een uniek verhaal. U kent vast de tekeningen uit "Jij bent de liefste"  van Hans en Monique Hagen. Of de prachtige tekeningen bij de boeken van de legendarische Astrid Lindgren. Deze zijn gemaakt door niemand minder dan schrijfster en illustratrice Marit Törnqvist. Winnaar van vele prijzen, waaronder de Zilveren Griffel 2018 voor haar boek "Het Gelukkige Eiland'.

Marit Törnqvist komt naar Zwijndrecht en viert haar 30-jarig jubileum met een bijzondere tentoonstelling. De tentoonstelling "Licht in het donker" laat de illustraties, kinderverhalen, ervaringen en grote sociale betrokkenheid zien van Marit. Via de tentoongestelde werken en activiteiten wil Marit het licht aan doen in Zwijndrecht en aanwakkeren waar het maar kan. De opening vindt plaats op vrijdag 30 november 2018. Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Rondom de tentoonstelling worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals de voorleesestafette die op 5 december start en 10 weken lang  langs 10 locaties gaat met tien voorleesteams.  Of het kinderfestijn op 9 december met leuke workshops voor kinderen en hun (groot) ouders tussen de 4 en 12 jaarNeem een kijkje in de agenda voor de activiteiten rond deze bijzondere tentoonstelling.