LEZING/ 31 jan. 2017/ 20.00 u-22.00u
Kader Abdolah

 Kader Abdolah is te gast op het gemeentehuis van Zwijndrecht tijdens de expositie “Vanzelfsprekend.” Deze expositie gaat over taal, over nieuwkomers in Zwijndrecht, en over het leren en het ontdekken van de Nederlandse taal. Kader Abdolah weet als geen ander wat dit inhoud. In het asielzoekerscentrum las hij Jip en Janneke boeken om de Nederlandse taal te leren. Hij zegt hierover: "met de taal wordt een cultuur gevormd. De manier om dit te creëren is om je nek uit te steken: praten, de taal gebruiken, meedoen". Inmiddels wordt Kader Abdolah gerekend tot één van Nederlands grootste schrijvers.

Op 31 januari zal hij ondere andere over zijn nieuwe, grote roman Salam Europa! spreken. Na afloop van de lezing signeert Abdolah zijn boeken in de expositieruimte. Plantage Hyperion is aanwezig met een boekentafel voor Kader Abdolah waar u o.a. zijn nieuwste boek kunt aanschaffen.

Salam Europa! is een boek over nieuwsgierigheid en belangstelling voor de ander. Het is een overrompelende roman, over de schoonheid en de betekenis van het over de grenzen kijken, waarin realiteit en verbeelding door elkaar lopen. Tegelijk is dit boek een vertelling over het heden, waarin Kader Abdolah de gebeurtenissen van nu, rondom de immigratie en de terreur, op een onvergelijkbare manier in zijn verhaal verweeft, wat het een hoogst actuele roman maakt. Het resultaat: een schitterende oosterse vertelling over Europa.

Kaarten kunt u bestellen via de bibliotheek AanZet, klik hier.

meer lezen

Meer lezen