"De vreemdelingen keken anders naar het Nederlands omdat ze het móesten leren. Ze wasten de taal, zoals men goud schoonmaakt." Kader Abdolah

vanaf 8 januari: " VANZELFSPREKEND!?" 

Achter de schermen zijn we er druk mee: samen met ondermeer de Bibliotheek AanZet, Stichting Diverz, Zwijndrecht werkt, Handwerklab Wereldwijven bouwen we aan een mooie expositie die vanaf januari te zien zal zijn. 

Velen vluchtelingen hebben asiel aangevraagd in Nederland, duizenden van hen zullen de komende jaren Nederlands moeten leren. Hiervoor zetten ook taalvrijwilligers uit de Drechtsteden zich in. In de expositie die de naam "VANZELFSPREKEND!?" meekrijgt, willen we een grote groep volwassenen die Nederlands leert een gezicht geven. Taalcursisten van o.a. de Bibliotheek AanZet, Stichting Diverz en Zwijndrecht werkt hebben een Nederlands woord uitgekozen en hier iets kunstzinnigs mee bedacht. De dames van handwerklab Wereldwijven breiden hun woordenschat uit door tijdens het handwerken te leren hoe iets heet in het Nederlands: een vingerhoed, rijgsteek, etc. Onder hun handen verschijnen de mooiste geborduurde kussens die u ook in onze tentoonstelling kunt bewonderen.

Een bijzondere plek in deze expositie vormen de  pentekeningen van de Iraakse kunstenaar Fadi Jalal en de foto's van fotograaf Jeroen Niemeijer uit Dordrecht waar u als bezoeker ook actief mee aan de slag kunt. De quotes van Kader Abdolah geven het gevoel van deze expositie goed weer.

Vanaf 8 januari bent u van harte welkom om deze tentoonstelling te bezoeken. U kunt ook actief deelnemen door een open les, gegeven door 1 van de organisaties, bij te wonen, mee te doen aan een workshop of komt u naar de lezing van Kader Abdolah op 31 januari!