Fadi Jalal

Iraakse kunstenaar uit Hardinxveld

Wanneer wij met hem kennismaken ligt zijn tafel bezaaid met kassabonnen, enveloppen en reclamefolders. Allemaal voorzien van een figuur en op deze manier verheven tot kunst. 

 Slechts enkele minuten heeft hij voor een tekening nodig. Met één enkele streek van pen of stift verschijnt een gezicht op papier. Vluchtige handbewegingen volgen elkaar op en de contouren worden steeds duidelijker. Een man gevormd uit grove lijnen. Fadi tekent al zijn hele leven. Zijn schetsen zijn veelal portretten, gekenmerkt door zwarte stift op papier dat via de brievenbus naar hem toe komt. Of op kassabonnen. 

Uit het hoofd, vaak zelf verzonnen. " Sometimes I draw people I meet. I can draw hundreds when I'm in a good mood" vertelt Fadi. Mensen ontmoeten is voor hem van levensbelang. Dat is waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Fadi Jalal komt uit Irak en studeerde Kunst aan de universiteit in Bagdad. Voor de expositie VANZELFSPREKEND!? hebben wij een mooie selectie gemaakt uit zijn kunstwerken.  Op zondag 29 januari kunt u vanaf 15.00 uur kennis maken met deze bijzondere kunstenaar tijdens de Meet and Greet.