EXPOSITIE / 5mrt. t/m 14 apr. 2017
"decors: van tekentafel tot theater"

Decorstukken, werktekeningen, inspiratiebronnen en maquettes van decors, gemaakt door Ben Stolk (1957) komen samen in een feestelijke tentoonstelling voor kunst- en theaterliefhebbers. Deze tentoonstelling laat zien hoe een decor voor een theaterstuk tot stand komt.

26 maart: Meet and Greet met Ben Stolk

Het decor is in de loop der jaren mijn werk binnengeslopen, vertelt Ben Stolk. De liefde voor het theater was al vroeg aanwezig, zowel als toeschouwer als speler, maar niet direct als vormgever. Ben Stolk is als schilder/tekenaar begonnen en heeft zich later gespecialiseerd in de toegepaste kunst. Dit werk doet hij nog altijd: afwisselend vrij werk op het platte vlak én driedimensionaal. Het toegepaste werk veelal in opdracht. Naast traditionele materialen als verf en keramiek, gebruikt hij ook beton, hout, bestrating en beplanting als middel om vorm en ruimte te creëren.

9 april: uitvoering met blaaskwintet Quint en leerlingen Theaterhuis Drechtsteden

Leerlingen van Theaterhuis Drechtsteden en blaaskwintet "Quint" blazen decorstukken nieuw leven in op zondag 9 april. De voorstelling wordt gespeeld door leerlingen van het theaterhuis die tussen de 15 en 18 jaar oud zijn. Niet de docenten maar de leerlingen hebben zich laten inspireren naar aanleiding van de decorstukken die zij hebben gezien aan de hand van foto's. Op basis van de foto's zijn zij een voorstelling gaan bedenken waar dans en spel elkaar zullen afwisselen. De voorstelling van de leerlingen wordt ondersteund door blaaskwintet Quint.