theater/ 17 feb. 2017/ 19.30u
Voorstelling "onbegrensd verlangen"

Asma Nabizadeh vluchtte op 8-jarige leeftijd met haar familie uit Afghanistan naar Nederland. Toneeldocent en theaterregisseur Erwin van Heusden brengt haar verhaal nu met het KleinToneel en Muziekgroep Dichterbij naar de planken.

Wanneer er oorlog uitbreekt in Afghanistan, besluiten Asma's ouders te doen alsof er niets aan de hand is en dat lukt. "Meisjes gaan niet naar school in Afghanistan, dat is gewoon niet nodig", zeggen ze. Buiten spelen, televisie kijken; het wordt haar allemaal onthouden om te voorkomen dat ze iets van de oorlog meekrijgt. Dan wordt er een aanslag gepleegd op haar vader. Vluchten naar veiligheid is de enige uitweg met een grenzeloos verlangen naar huis...

De 14-jarige talentvolle Thiago Klijnsma vertelt de verhalen van Asma in acht monologen. Muziekgroep Dichterbij brengt gedichten op muziek die de stroom van het leven verwoorden. Het waargebeurde verhaal van Asma Nabizadeh wordt afgewisseld met gedichten van verschillende Nederlandse dichters zolas: Ilja Leonard Pfeiffer, Joost Zwagerman, H. Marsman en andere. Deze gedichten zijn op muziek gezet en worden gezongen door Muziekgroep Dichterbij.

Meer informatie en kaartverkoop