Doe mee aan een openbare les!

De bezoekers aan het taalcafé wonen al lang of pas heel kort in Zwijndrecht. Ze komen uit Syrië, Iran, Irak, Afghanistan, Eritrea, Somalië, of uit een ander land.

Wat ze gemeen hebben, is dat ze graag Nederlands willen leren. In de regio volgen zij lessen bij verschillende aanbieders: de Bibliotheek AanZet, een taaloefengroep bij Stichting Diverz, maar ook bijvoorbeeld bij Zwijndrecht Werkt of HandwerkLab Wereldwijven. De wensen van de bezoekers lopen uiteen. Dit maakt het levendig, maar ook intensief en onvoorspelbaar. De een wil vooral leren praten en woorden leren. Andere bezoekers zijn bijna klaar met de voorbereidingen op hun staatsexamen Nederlands als tweede taal. Sommige doen dat examen op het hoogst mogelijke taalniveau: B2, zodat ze hun opleiding daarna aan een hogeschool of universiteit kunnen vervolgen.  

Wat ze allemaal graag doen is met Nederlanders praten, zodat ze elkaar leren kennen, en samen aan hun toekomst in dit nieuwe land kunnen werken. Voor veel deelnemers is het taalcafé het begin van een langdurige relatie met die ongelooflijke lastige, maar ook mooie Nederlandse taal.

Tijdens de expositie geven de deelnemende taalgroepen een openbare les. U bent van harte welkom om bij een groep aan te schuiven en mee te beleven hoe zij zich de Nederlandse taal eigen maken.  De lessen worden gegeven in de expositieruimte en starten om 14.00 uur. Donderdag 12 januari is de eerste openbare les door Stichting Diverz. Woensdag 18 januari openbare les van Zwijndrecht werkt. Op vrijdag 27 januari kunt u kennis maken met de handwerkdames van HandwerkLab Wereldwijven en de Bibliotheek AanZet sluit af met een taalcafé op woensdag 15 februari.