EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

Picture This!
2022

Van 4 december 2022 t/m 22 januari 2023 worden in KUNZT de winnende werken van de Picture This!-illustratiewedstrijd tentoongesteld.

Openingstijden: Woe-, do-, vrij-, zondag 13:30 - 16:30
Extra open op: zaterdag 17-12 (13:30 - 16:30)
Gesloten op: zondag 25-12 & 01-01

Reserveren voor een van de activiteiten kan onderaan deze pagina.

PICTURE THIS! - ONTDEK DE PRENTENBOEKENMAKERS VAN DE TOEKOMST

Picture This! is een internationale illustratiewedstrijd voor de prentenboekenmakers van de toekomst. Uitgeverij Lemniscaat organiseert deze wedstrijd sinds 2014, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit Duitsland en Zuid-Afrika. Doel van de wedstrijd is om nieuw talent te ontdekken, aan te moedigen en een podium te bieden.

DE WEDSTRIJD
Ieder voorjaar worden illustratoren van wie nog niet eerder een prentenboek bij een professionele uitgeverij verscheen uitgenodigd om aan de wedstrijd mee te doen. Per land selecteert een professionele jury drie winnaars. De Nederlandse jury van 2022 bestond uit Linde Faas, Yvon van Oel, Marieke ten Berge en Uitgeverij Lemniscaat.

DE CATALOGUS & EXPOSITIES
De winnende inzendingen worden gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers.

Ook worden de illustraties van de winnaars tentoongesteld op verschillende locaties in de deelnemende landen. In KUNZT worden naast de internationale werken uit 2022 enkele werken van de Nederlandse winnaars uit 2021 getoond. Overige winnaars uit 2021 kunt u bekijken in de Bibliotheek AanZet Zwijndrecht Walburg.

De winnende illustratoren zijn Joost Oosterwijk, Lieve Claesen, Sacha Heemels, Annie Kurz, Christopher Bonk, Karen Runge, Isabella Kuijers, Linn Hugo en Veronica Bekker.

EERDERE WINNAARS
Eerdere Nederlandse winnaars van de Picture This!-illustratiewedstrijd zijn onder anderen Freya Hartas, Daphne Louter, Marieke Nelissen en Evelien Jagtman, van wie werk bij Lemniscaat verscheen.

KOM NAAR DE FEESTELIJKE OPENING
Op vrijdag 2 december wordt de expositie om 16.30 uur feestelijk geopend door wethouder Jacqueline van Dongen van cultuur en u kunt daarbij zijn. Geniet onder het genot van een hapje en drankje als eerste van deze prachtige expositie.

Om 17.00 uur leest Marlijn van Dijk het gloednieuwe prentenboek 'Ergens in de sneeuw' van Linde Faas voor. Speciaal voor deze expositie heeft zij hiervoor een muzikale versie gemaakt. Het prentenboek 'Ergens in de sneeuw' is een mooi kerstverhaal, wat op muzikale wijze en met uitvergrote prenten tot leven wordt gebracht. Leuk voor jong en oud!

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

UITGEVERIJ LEMNISCAAT

www.lemniscaat.nl

DE WEDSTRIJD WORDT GESTEUND EN GEORGANISEERD DOOR:

* Uitgeverij Lemniscaat (Nederland)
* Protea Boekhuis (Zuid-Afrika)
* The Burch Wissem Bilderbuch Museum (Duitsland)
* S.Fischer Verlage / Sauerländer (Duitsland)

ACTIVITEITENOVERZICHT EXPOSITIE

Reserveer snel een plekje voor een van de activiteiten!
Let op: gedurende de expositie wordt dit overzicht nog aangevuld.

GRATIS OPTREDEN 'ERGENS IN DE SNEEUW' -
22-12 (16:00) en 30-12 (13:30)

Voor en tijdens de kerstvakantie organiseert KunZt wel een heel leuke activiteit!

Speciaal voor deze expositie heeft Marlijn van Dijk een muzikale versie van het gloednieuwe prentenboek 'Ergens in de sneeuw' van Linde Faas gemaakt. Het prentenboek 'Ergens in de sneeuw' is een mooi kerstverhaal, wat op muzikale wijze en met uitvergrote prenten tot leven wordt gebracht. Leuk voor jong en oud!

Marlijn van Dijk geeft naast haar optreden tijdens de opening van de expositie nog twee voorstellingen in de Trouwzaal in het gemeentehuis, namelijk op donderdag 22 december om 16.00 uur en vrijdag 30 december om 13.30 uur.

DATUM/TIJD: Donderdag 22-12 (16:00) & Vrijdag 30-12 (13:30)
LOCATIE: Gemeentehuis Zwijndrecht (ingang via blauwe deur aan het Raadhuisplein)
LEEFTIJD: Jong en oud

Let op: Reserveren is verplicht via onderstaand reserveringssysteem!

RESERVEER GRATIS ONLINE

Via onderstaand reserveringssysteem kun je eenvoudig een reservering maken voor de opening van de expositie of de bijbehorende activiteiten!

Selecteer bij 'afspraaktype' het gewenste onderdeel. Via de mail ontvang je een bevestiging van je reservering.

Kom je er zelf niet uit?
Stuur een mailtje naar: cultuur@zwijndrecht.nl of bel 078-7703592

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag (13:30 - 16:30)
Hemelvaart & Pinksteren dicht

078-7703591 

info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl