EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

COVID-19 EN
 
IK

Bekijk de zelfportretten (film, video en dans) waarin de leerlingen hun ervaringen tijdens deze periode op de gevoelige plaat vast hebben gelegd.

< Cristiano Amir

60 SECONDS MOVIE

Op het DevelsteinCollege wordt er in klas één en twee het Art & Performanceprogramma aangeboden. Tijdens de online lessen (disciplines dans en film), kregen de leerlingen een heuse filmchallenge voor hun kiezen. In een op maat gemaakte workshop kregen zij nog wat tips en tricks en de nodige inspiratie, waarna zij zelf aan de slag gingen met hun eigen filmpje.

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

KLIK OP PLAY OM DE VIDEO'S TE STARTEN

Door het coronavirus en de daaraan gekoppelde quarantaineperiode, werd de wereld voor menig jongere plots op z’n kop gezet. Hoe de leerlingen deze periode hebben ervaren en welke gedachten en gevoelens zij daarbij hadden, diende voor velen als uitgangspunt voor hun 60 seconden filmpje. 

Let op: Vergeet het geluid niet aan te zetten!

ZELFPORTRET CORONATIJD

FOTOGRAFIE

De leerlingen maakten een zelfportret. Er mochten ook andere personen op de foto te zien zijn, zolang de leerling maar de hoofdrol speelde. Het onderwerp is de corona tijd. De foto's laten zien hoe de leerlingen zich nu voelen. Het resultaat is een foto waarin ze laten zien wie ze zijn en hoe hun leven er nu uitziet.

CYNTHIA VAN ES - DT24

PEPIJN V/D BERG - DT24

Ik heb  een paar dingen verwerkt van rond deze tijd. Bijvoorbeeld redelijk recent, George Floyd oftewel het schilderij midden bovenin op de achtergrond. Ook waren daardoor rellen, schilderij rechts onderin. Ook weet u natuurlijk de boosdoener van het corona virus, de vleermuis links onderin van schilderijen. En als vervolg de wc-papier crisis en de lege schappen (zie linksbovenin en achter mij). Ook heb ik de gebarentolk op de tv gezet want zij mag natuurlijk niet missen. Ook heb ik er een laptop neergezet voor het online school (als u goed kijkt ziet u dat er op het scherm somtoday staat). Ik heb ook een verstopt iemand in de tekening gepropt namelijk mnr beer onder de bank. Hij staat voor de mensen die bang waren of zelfs nog zijn in deze tijd. Ik had ook voor het plezier er 2 cola flesjes bij gezet want waarom ook niet.

Let op: Klik op de foto om deze uit te vergroten

CORONA IN DANS

Zowel Else Helmink - DH34 als Quinten Vos - DT33 hebben hun ervaringen in deze coronatijd omgezet  in dans. Klik op play om te genieten van hun expressie. 

Let op: Zet je geluid aan!

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Aanmelden
Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

078-7703591
info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl