EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?
     

ONLINE EXPOSITIE 
 
VERHALEN VAN HUN HARTEN

Leerlingen van het DevelsteinCollege laten zien wat ze tijdens de tweede lockdown in de kunstlessen hebben gedaan. Bekijk de komende periode hier de vier verschillende onderdelen.

PERSOONLIJKE KUNST

Jaarlijks biedt KunZt een podium voor Zwijndrechtse scholieren. Zij kunnen in een kunstexpositie laten zien wat zij dat schooljaar tijdens de kunstlessen gecreëerd hebben. Het gaat in veel gevallen om heel persoonlijk leerlingwerk, waarbij de boodschap soms regelrecht uit het hart komt. Het gaat daarnaast om kunst in de breedste zin van het woord.

Waar in de voorgaande jaren vaak alleen beeldend leerlingwerk werd geëxposeerd, is er nu tevens een mooie invulling te zien vanuit het vak drama en beeldend in combinatie met dans. 

KUNST UIT DE TWEEDE LOCKDOWN

Ook dit schooljaar hadden de leerlingen last van de corona maatregelen. Zij mochten deels dit jaar niet naar school en moesten opnieuw alle vakken online volgen. De examen leerlingen mochten gelukkig wel naar school. Zij hebben prachtige kunstwerken kunnen maken. Ook de drama klas heeft een mooie theatervoorstelling neer kunnen zetten en kunnen uitvoeren (helaas niet met publiek). 

De theathervoorstelling en alle kunstwerken komen recht uit het hart van de leerlingen en dat is te zien! 

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

Met dank aan:

DevelsteinCollege:
Shana Broer - de Vlaam
Suus van Driel
Marianne Verhoeff
Wim Nunninga
Rozé Nabbe
Ellen Harmsen
Viviane Bijl - van der Krabben
Caroline den Teuling

DOE MEE EN WIN!

Middenin alle corona maatregelen kan Zwijndrecht en omgeving wel een creatieve uitlaatklep gebruiken. De KunZt portretwedstrijd is dé kans voor jong en oud om aan alle ideeën, frustraties, creativiteit, eenzaamheid, dromen en hartenwensen een gezicht te geven!

Om mee te dingen naar één van de twee flitsende prijzen (een heuse polaroidcamera en een Instaxcamera), is het de bedoeling dat je vóór de gestelde inleverdeadline een eigen kunstwerk (in de vorm van een portret) creëert en inlevert! Het leuke is, dat je zo vaak als je maar wilt mee kan doen aan deze wedstrijd. Op die manier maak je extra veel kans!  We wensen alle deelnemers veel inspiratie en creativiteit toe en zijn enorm benieuwd naar alle inzendingen!

In de vierdelige kunstwedstrijd wordt een gezicht in delen opgebouwd, steeds gebruik makend van een andere beeldvorm: typografie, abstract, realistisch en zwart-wit.

OPDRACHT 1

In de eerste opdracht draait alles om typografie, dus gebruik makend van letters, cijfers en leestekens. Er kan zelfs voor gekozen worden om het hele portret op te bouwen uit alleen maar letters, cijfers en leestekens. 

Het portret moet 'en face' worden afgebeeld (recht van voren). Deelnemers kunnen het gezicht in zijn geheel aanleveren of kiezen voor slechts de linker bovenkant van het portret (zie foto). Bij elke opdracht wordt een kwart van het gezicht gebruikt; aan het eind vormen de vier beste ontwerpen 1 portret. 

De vorm van de inzending (medium), de materiaalkeuze en het geportretteerde onderwerp zijn vrij 

Inleveren kan zowel fysiek als digitaal zie het wedstrijdregelement hieronder!

OPDRACHT 2

Creëer een realistisch gezicht van één persoon, waarbij de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderd wordt. Het gaat hier dus om een realistisch portret. Maak hierbij, uiteraard waar mogelijk, gebruik van kleuren en vormen die natuurgetrouw zijn. 

Het portret moet 'en face' worden afgebeeld (recht van voren). Deelnemers kunnen het gezicht in zijn geheel aanleveren of kiezen voor slechts de rechter bovenkant van het portret (zie foto). Bij elke opdracht wordt een kwart van het gezicht gebruikt; aan het eind vormen de vier beste ontwerpen 1 portret. 

De vorm van de inzending (medium), de materiaalkeuze en het geportretteerde onderwerp zijn vrij 

Inleveren kan zowel fysiek als digitaal zie het wedstrijdregelement hieronder!

OPDRACHT 3

Creëer een gezicht van één persoon. Het moet hierbij gaan om een zwart-wit portret. Maak dus geen of in ieder geval zo min mogelijk gebruik van kleur. 

Het portret moet 'en face' worden afgebeeld (recht van voren). Deelnemers kunnen het gezicht in zijn geheel aanleveren of kiezen voor slechts de linker onderkant van het portret (zie foto). Bij elke opdracht wordt een kwart van het gezicht gebruikt; aan het eind vormen de vier beste ontwerpen 1 portret. 

De vorm van de inzending (medium), de materiaalkeuze en het geportretteerde onderwerp zijn vrij 

Inleveren kan zowel fysiek als digitaal zie het wedstrijdregelement hieronder!

OPDRACHT 4

Creëer een gezicht van één persoon. Het moet hierbij gaan om een abstract (tegenovergesteld van figuratief) of geabstraheerd portret.

Maak hierbij, uiteraard waar mogelijk, gebruik van kleuren en (vereenvoudigde) vormen die afwijken van de werkelijkheid.

Het portret moet 'en face' worden afgebeeld (recht van voren). Deelnemers kunnen het gezicht in zijn geheel aanleveren of kiezen voor slechts de rechter onderkant van het portret (zie foto). Bij elke opdracht wordt een kwart van het gezicht gebruikt; aan het eind vormen de vier beste ontwerpen 1 portret. 

De vorm van de inzending (medium), de materiaalkeuze en het geportretteerde onderwerp zijn vrij 

Inleveren kan zowel fysiek als digitaal zie het wedstrijdregelement hieronder!

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag (13:30 - 16:30)
Hemelvaart & Pinksteren dicht

078-7703591 

info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl