EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

ONLINE
EXPOSITIE

VRIJHEID

Na het British Museum, het Guggenheim Museum en het Musée d’Orsay gaat nu ook KunZt haar expositieruimte digitaal openstellen voor publiek. Met veel trots presenteert KunZt haar eerste online expositie: Vrijheid. 

EEN ONLINE SPECTAKEL

Voor deze expositie konden volwassen deelnemers van schilderscholen en cursussen in Zwijndrecht en omstreken werk insturen omtrent het thema Vrijheid. Maar liefst 117 schilderijen werden ingezonden. De fysieke expostie laat door de corona crisis helaas nog even op zich wachten maar gelukkig zijn alle werken nu in een echte museum setting op ware grootte digitaal te bekijken. Ook zijn er gedichten over Vrijheid geschreven door middelbare scholieren in de expositie verwerkt. Loop op je eigen tempo rond in de expositie of volg de digitale rondleiding langs alle werken! 

 

HOORSPELEN - THEATERHUIS DRECHTSTEDEN

Speciaal voor deze expositie werden er door Theaterhuis Drechtsteden vier korte hoorspelen gemaakt in de studio van Atos radio. Het opnemen van de hoorspelen in een echte studio was voor de leerlingen een hele ervaring!

Voordat de leerlingen  de studio ingingen, hebben zij gewerkt aan het thema vrijheid. Ze hebben onderzocht wat vrijheid voor hen betekend. De meeste leerlingen gaven aan dat vrijheid voor hen betekent dat ze zelf mogen bepalen wat ze doen. Ook de tijd na school waarin zij even niets hoeven doen zien zij als vrijheid. Hierna zijn de leerlingen aan de slag gegaan met teksten uit het boek “Kinderen met een Ster”. Ze hebben onderzocht wat deze kinderen mee gemaakt hebben en hoe vrijheid voor hen voelde. Vervolgens hebben de theaterleerlingen teksten gemaakt geïnspireerd op vier verhalen uit het boek. Deze teksten hebben ze tijdens de lessen ingestudeerd en vervolgens zijn ze op zoek gegaan naar passende geluiden. Het eindresultaat zijn de vier korte hoorspelen. Veel luister plezier!

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

MET DANK AAN:

Theaterhuis Drechtsteden
Atos Radio
4-5 mei Comité Zwijndrecht
en de verschillende schilderscholen in Zwijndrecht en omstreken

Let op!

De digitale rondleiding begint door op de play-knop te drukken. Rondlopen kan door de groene voetjes te verplaatsen, rondkijken door het beeld met de muis ingedrukt te verschuiven. Het is mogelijk om op de schilderijen te drukken voor informatie over de werken en de naam van de kunstenaar.

Werkt de expositie niet? Probeer hem dan in een andere browser. De expositie werkt helaas niet op telefoon of tablet.

Hoorspelen

Hoorspel 1
Hoorspel 2
Hoorspel 3
Hoorspel 4
KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Aanmelden
Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

078-7703591
info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl