EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

HET VERDWIJNEN
ANNEKE VELTHUIZEN //  TOM VAN DER OUDERAA

Van 5 februari tot en met 12 maart is in KunZt Zwijndrecht de expositie Het Verdwijnen te bezichtigen. De tentoonstelling toont het werk van Anneke Velthuizen en Tom van der Ouderaa. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op vrijdag 3 februari (16:30 uur - 18:30 uur).

Openingstijden:
Woe-, do-, vrij- & zondag 13:30 - 16:30 uur

HET VERDWIJNEN - ANNEKE VELTHUIZEN // TOM VAN DER OUDERAA

HET VERDWIJNEN
De tentoonstelling 'Het Verdwijnen' toont de werken van de kunstenaars Anneke Velthuizen en Tom van der Ouderaa. In deze werken komt de weerspiegeling van dementie naar voren. Een tentoonstelling die de kwetsbaarheid en de strijd om te overleven weergeeft. De werken zijn persoonlijk en tegelijkertijd schetst het een herkenbaar beeld.

GETEKENDE CELLEN VAN VLUCHTIGE MATERIALEN
De man van tekenares Anneke Velthuizen kreeg de diagnose Alzheimer. Om grip te krijgen op dit proces maakte zij hierover in 2019 een reeks aan kunstwerken. Wat gebeurde er met haar man? Wat speelde zich af in zijn hoofd? De wetenschappelijke uitleg van Alzheimer is overal te vinden, maar wat deze ziekte gevoelsmatig met haar man deed, daar kon zij haar vinger niet op leggen. Dus begon zij met het tekenen van 'cellen' en maakte zij verbindingen tussen deze cellen. Zij gebruikte voor haar werken ecoline, alcohol inkt en fineliner. De tekeningen hebben hierdoor een beperkte levensduur, ze vervagen, net zoals de cellen in het brein bij Alzheimer. De expositie toont daarom drukken van de originele werken.

EEN REIS DOOR EEN TIJDPERK VAN 8 JAAR
De reis van een oude en kwetsbare, maar krachtige en lieve moeder tot een oude, kwetsbare, verwarde, boze, maar krachtige en lieve moeder. Kunstenaar Tom van der Ouderaa heeft zijn dementerende moeder vastgelegd in een periode van 8 jaar. Zijn serie van 40 grote portrettekeningen laat alle fasen van dementie zien. Het trage wissen, verdwijnen van persoonlijkheid, de oplevingen en de losse flarden die overblijven.

OPENING VRIJDAG 3 FEBRUARI 2023
Op vrijdag 3 februari 2023 opent wethouder Jacqueline van Dongen de tentoonstelling in de expositieruimte van KunZt. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en de kunstwerken te bekijken. De opening start om 16.30 uur.

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag (13:30 - 16:30)
Hemelvaart & Pinksteren dicht

078-7703591 

info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl