EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

ONBEGRENSD
MAX BARIS //  WIL RIEDIJK

Van 4 februari tot en met 10 maart is in KunZt Zwijndrecht de expositie Onbegrensd te bezichtigen. De tentoonstelling toont het werk van Max Baris en Wil Riedijk. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op vrijdag 2 februari (16:30 uur - 18:30 uur).

Openingstijden:
Woe-, do-, vrij- & zondag 13:30 - 16:30 uur

ONBEGRENSD - MAX BARIS // WIL RIEDIJK

ONBEGRENSD
De tentoonstelling 'Onbegrensd' toont de werken van de kunstenaars Max Baris en Wil Riedijk. Deze expositie is een viering van onbegrensde creativiteit, geïnspireerd door de grenzeloze reizen van schilder Max Baris en de artistieke verkenningen van keramist Wil Riedijk. Ontdek hoe deze twee visionaire kunstenaars de conventionele grenzen van kunst overschrijden, waarbij hun werken een uitnodiging zijn om op reis te gaan naar een wereld van eindeloze verbeelding. 

MAX BARIS
Max Baris is autodidact met een lange staat van dienst. Hij schildert alledaagse voorstellingen, verstilde composities van de omgeving die hij in zijn nabijheid of op zijn reizen waarneemt. Zijn oeuvre bestaat uit stadsgezichten en industriële stillevens. In zijn city scapes toont hij een bijzonder oog voor stedelijke composities, die behalve realistisch ook vaak een abstracte toon hebben. Hij neemt je mee naar verre bestemmingen of een stedentrip in de buurt. Soms is zijn werk ruw opgezet, soms fijn uitgewerkt, maar altijd trefzeker. Zijn doeken nodigen uit tot fantaseren, je hebt de neiging achter de verf te willen kijken. De onderwerpen zijn meestal beeldvullend en geïsoleerd van hun omgeving weergegeven, verstild, soms desolaat. De schilderijen suggereren of vertonen de aanwezigheid van mens en bedrijvigheid, maar in feite heerst inactiviteit en leegte. Hij schildert in olieverf op linnen.

WIL RIEDIJK
Wil Riedijk speelt met vorm en functie. Zijn kunst is een fusie van traditionele keramiek en hedendaagse concepten. Geïnspireerd door zijn fascinatie voor Japanse esthetiek, ritme, licht, en alle tinten van de zee en het aardse van de klei, onderzoekt Riedijk de grenzen van evenwicht en materiaal in zijn keramische creaties. Zijn werk daagt ook de traditionele grenzen van keramiek uit, waarbij fragiliteit en kracht op harmonieuze wijze samenkomen.
Ruim 20 jaar geleden werd hij door de klei gegrepen en ontdekte wat een divers materiaal dit is. De overgang van klei tot aardewerk of steengoed evenals de onuitputtelijke mogelijkheden lieten hem niet los. Voor Wil moet keramisch werk goed in de hand voelen, aangenaam zijn om naar te kijken, er mag een bepaalde spanning in zitten. Die spanning ontstaat door de vorm, het (zeer dunne) draaiwerk, door de loop van het glazuur of het contrast van ruw en kwetsbaarheid.

OPENING VRIJDAG 2 FEBRUARI 2024
Op vrijdag 2 februari 2024 wordt de tentoonstelling in expositieruimte KunZt feestelijk geopend. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en de kunstwerken te bekijken. De opening start om 16.30 uur.

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag (13:30 - 16:30)
Hemelvaart & Pinksteren dicht

078-7703591 

info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl