EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

OVER VLOED
Zwijndrecht en het water

Van 13 februari t/m 24 april 2022 is in KunZt de expositie Over Vloed te bewonderen. Deze expositie is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen KunZt en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk in Zeeland.

Openingstijden:
Woe-, do-, vrij-, zondag 13:30 - 16:30 
Let op: op 17 april is de expositieruimte gesloten ivm pasen

OVER VLOED - ZWIJNDRECHT EN HET WATER

OVER VLOED
Zwijndrecht is omgeven met water. De Waal in het noorden, de Noord in het oosten en de Oude Maas in het zuiden en westen. In deze regio heeft het water voor veel rijkdom gezorgd, maar dit kwam niet zonder prijs. In deze tentoonstelling nemen we u mee langs twee grote overstromingen en de gevolgen voor Zwijndrecht. Want wat gebeurde er precies bij de Sint-Elizabethsvloed van 1421? En hoe beleefde Zwijndrecht de Watersnoodramp van 1953? Door klimaatverandering dreigt nu een nieuw gevaar. Hoe gaan we hiermee om? Ontdek het in de tentoonstelling Over Vloed.

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

ACTIVITEITENOVERZICHT EXPOSITIE

Reserveer snel een plekje voor de opening

FEESTELIJKE OPENING EXPOSITIE -
Vrijdag 11-02-22 17:00 - 19:00

Op 11 februari van 17.00-19.00 uur is de feestelijke opening van de expositie met een speciaal programma. Hierbij zijn Siemco Louwerse, algemeen directeur van het Watersnoodmuseum en wethouder duurzaamheid en milieu, Jacqueline van Dongen aanwezig zijn.

Hierna volgt een lezing van Steven Weisscher, hij is wetenschapper op o.a. het gebied van rivieren en klimaatverandering. Zijn lezing “De Biesbosch – een verhaal van verdrinking en landspiegelstijging” gaat over hoe meerdere dijkdoorbraken tijdens de Sint-Elisabethsvloed ervoor zorgden dat een stuk Nederland terug werd gegeven aan de natuur. Dit heeft geleid tot het prachtige natuurgebied de Biesbosch dat vanwege natuurlijke opslibbing nu hoger ligt dan de omliggende polders. Met historisch beeldmateriaal en inzichten van experimenteel onderzoek aan de Universiteit Utrecht, licht hij toe hoe dit natuurlijke proces van landspiegelstijging werkt en hoe we hier ons voordeel mee kunnen doen in de toekomst.

Het gehele programma wordt muzikaal omlijst door Vincent Houdijk. Houdijk is (jazz)vibrafonist en met zijn band VinnieVibes is Vincent in 2016 verkozen tot Meest veelbelovend Nederlands jazztalent (Young VIP).Het officiële programma duurt een klein uur. Hierna heeft u nog een uur de tijd om onder het genot van een drankje de tentoonstelling te bezoeken en na te praten. Vanwege de coronamaatregelen is het nodig om te reserveren en is het aantal plekken beperkt. Reserveren kan via onderstaand reserveringssysteem.

DATUM: Vrijdag 11 februari 2022
DUUR: 120 minuten

Let op: Reserveren is verplicht via onderstaand reserverings systeem. Ook dien je het coronatoegangsbewijs (QR-code) te tonen bij binnenkomst.

RESERVEER GRATIS ONLINE

Via onderstaand reserveringssysteem kun je eenvoudig een reservering maken voor de feestelijke opening!

Via de mail ontvang je een bevestiging van je reservering.

Kom je er zelf niet uit?
Stuur een mailtje naar: cultuur@zwijndrecht.nl of bel 078-7703592

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag (13:30 - 16:30)
Hemelvaart & Pinksteren dicht

078-7703591 

info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl