EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

Picture This!
2023

Van 3 december 2023 t/m 21 januari 2024 worden in KUNZT de winnende werken van de Picture This!-illustratiewedstrijd tentoongesteld.

Openingstijden: Woe-, do-, vrij-, zondag 13:30 - 16:30
Extra open op: zaterdag 16-12 (12:00 - 16:00)
Gesloten op: 24 en 31 december

Reserveren voor een van de activiteiten kan onderaan deze pagina.

PICTURE THIS! - ONTDEK DE PRENTENBOEKENMAKERS VAN DE TOEKOMST

Picture This! is een internationale illustratiewedstrijd voor de prentenboekenmakers van de toekomst. Uitgeverij Lemniscaat organiseert deze wedstrijd sinds 2014, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit Engeland en Zuid-Afrika. Doel van de wedstrijd is om nieuw talent te ontdekken, aan te moedigen en een podium te bieden.

DE WEDSTRIJD
Ieder voorjaar worden illustratoren van wie nog niet eerder een prentenboek bij een professionele uitgeverij verscheen uitgenodigd om aan de wedstrijd mee te doen. Per land selecteert een professionele jury drie winnaars.

DE CATALOGUS & EXPOSITIES
De winnende inzendingen worden gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers. Ook worden de illustraties van de winnaars tentoongesteld op verschillende locaties in de deelnemende landen.

De winnende illustratoren zijn Sofie van Schadewijk, Eva Neirynck, Anna Boterman, Aditi Anand, Charlotte Durance, Chia Hsieh, Berna Hancke-Coles, Janien Müller, Maruné de Bruyn, Desislava Georgieva, Risa Kusumoto.

EERDERE WINNAARS
Eerdere Nederlandse winnaars van de Picture This!-illustratiewedstrijd zijn onder anderen Freya Hartas, Daphne Louter, Marieke Nelissen en Evelien Jagtman, van wie werk bij Lemniscaat verscheen.

KOM NAAR DE FEESTELIJKE OPENING
Op vrijdag 1 december wordt de expositie om 16.30 uur feestelijk geopend door wethouder Jacqueline van Dongen van cultuur en u kunt daarbij zijn. Geniet onder het genot van een hapje en drankje als eerste van deze prachtige expositie.

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

UITGEVERIJ LEMNISCAAT

www.lemniscaat.nl

DE WEDSTRIJD WORDT GESTEUND EN GEORGANISEERD DOOR:

* Uitgeverij Lemniscaat (Nederland)
* Protea Boekhuis (Zuid-Afrika)
* S.Fischer Verlage / Sauerländer (Duitsland)
* Walker Books (Engeland)
* ICPBS (Engeland)

ACTIVITEITENOVERZICHT EXPOSITIE

Reserveer snel een plekje voor een van de activiteiten!
Let op: gedurende de expositie wordt dit overzicht nog aangevuld.

Laatste versie heelal rgb

GRATIS WORKSHOP VOOR KINDEREN - Schilder je eigen heelal
vrijdag 29-12 14:30 - 15:30

Tijdens de kerstvakantie organiseert KunZt wel een heel leuke activiteit voor kinderen!

De winter is het perfecte seizoen om het heelal te bekijken. Als het donker is en je kijkt naar de hemel, dan zie je vaak de maan, en verder allemaal lichtpuntjes: sterren en planeten. Wist je dat er echt ongelofelijk veel sterren in het heelal zijn , wel 200 miljard triljoen! Hoeveel sterren en planeten kom jij tekenen?

Tijdens deze workshop maak je samen met illustratrice Anna Boterman je eigen heelal met daarin de maan en  je eigen sterren(beeld). We kijken eerst samen naar de illustraties van Anna. Welke sterrenbeelden kan jij ontdekken in de tekening?  We zullen werken met verf, ecoline, krijt en potlood. Je leert deze materialen op verschillende manieren te gebruiken bijvoorbeeld door nat in nat te schilderen.

DATUM/TIJD: Vrijdag 29-12 (14:30)
LOCATIE: Expositieruimte KunZt
LEEFTIJD: vanaf 8 jaar

Let op: Reserveren is verplicht via onderstaand reserveringssysteem!

RESERVEER GRATIS ONLINE

Via onderstaand reserveringssysteem kun je eenvoudig een reservering maken voor de opening van de expositie of de bijbehorende activiteiten!

Selecteer bij 'afspraaktype' het gewenste onderdeel. Via de mail ontvang je een bevestiging van je reservering. Druk NIET op 'zet mij op de wachtlijst' zolang er een tijd verschijnt. Druk om te reserveren op het tijdstip!

Kom je er zelf niet uit?
Stuur een mailtje naar: cultuur@zwijndrecht.nl of bel 078-7703592

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag (13:30 - 16:30)

078-7703591

info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl