EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

Picture This!
2021

Van 26 september t/m 24 oktober 2021 worden in KUNZT de winnende werken van de Picture This!-illustratiewedstrijd tentoongesteld. De expositie wordt feestelijk geopend op vrijdag 24 september.

Openingstijden: Woe-, do-, vrij-, zondag 13:30 - 16:30

Reserveren voor de opening, of een van de activiteiten kan onderaan deze pagina.

PICTURE THIS! - ONTDEK DE PRENTENBOEKENMAKERS VAN DE TOEKOMST

Picture This! is een internationale illustratiewedstrijd voor de prentenboekenmakers van de toekomst. Uitgeverij Lemniscaat organiseert deze wedstrijd sinds 2014, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika. Doel van de wedstrijd is om nieuw talent te ontdekken, aan te moedigen en een podium te bieden.

DE WEDSTRIJD
Ieder voorjaar worden illustratoren van wie nog niet eerder een prentenboek bij een professionele uitgeverij verscheen uitgenodigd om aan de wedstrijd mee te doen. Per land selecteert een professionele jury drie winnaars. De Nederlandse jury van 2021 bestond uit Mark Janssen, Ellen Vesters, Fred Wartna en Uitgeverij Lemniscaat.

DE CATALOGUS & EXPOSITIES
De winnende inzendingen worden gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers.

Ook worden de illustraties van de winnaars tentoongesteld op verschillende locaties in de deelnemende landen. In KUNZT worden naast de internationale werken uit 2021 de werken van de Nederlandse winnaars uit 2020 getoond.
De winnende illustratoren zijn Margriet van der Berg, Esther van den Brink, Tonke Koppelaar, Hedie Meischke, Nadya Bonten-Slenders, Marijke Eijsink, Amber Moonen, Dian Folkersma, Caroline Reissner, Steffi Stroh, Jule Wellerdiek, Richard Murombezi, Elisabeth Sparg, Megan Vermaak, Danolene Johanessen, Mariska Gewald, Emma Simpson en Dide Tengiz. 

EERDERE WINNAARS
Eerdere Nederlandse winnaars van de Picture This!-illustratiewedstrijd zijn onder anderen Freya Hartas, Daphne Louter, Marieke Nelissen en Evelien Jagtman, van wie werk bij Lemniscaat verscheen.

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

UITGEVERIJ LEMNISCAAT

www.lemniscaat.nl

DE WEDSTRIJD WORDT GESTEUND EN GEORGANISEERD DOOR:

* Uitgeverij Lemniscaat (Nederland)
* The International Centre for the Picture Book in Society (Engeland) 
* Walker Books (Engeland)
* Protea Boekhuis (Zuid-Afrika)
* The Burch Wissem Bilderbuch Museum (Duitsland)
* S.Fischer Verlage / Sauerländer (Duitsland)

ACTIVITEITENOVERZICHT EXPOSITIE

Reserveer snel een plekje voor een van de activiteiten!

FEESTELIJKE OPENING EXPOSITIE -
24-09-2021

Op 24-09 zal de nieuwe expositie van KunZt feestelijk worden geopend door wethouder cultuur Ronald de Meij. Geniet onder genot van een drankje en wat muzikale klanken als eerste van deze prachtige expositie.

Vanwege de coronamaatregelen werken wij met een reserveringssysteem en twee tijdsblokken. Wij vragen u rekening te houden met de anderhalvemetermaatregel.

DATUM/TIJD: Vrijdag 24-09, 16:30 - 17:15 & 17:30 - 18:15
DUUR: 45 minuten

Let op: Reserveren is verplicht!

WORKSHOP VOLWASSENEN - 
03-10-2021

Wil je een nieuwe creatieve techniek leren? Kom dan inspiratie opdoen tijdens de gratis workshop van Dian Folkersma. Met haar werken kreeg zij de eervolle vermelding van de Picture This! wedstrijd van Lemniscaat. Haar werk is dus in de expositie te bewonderen!

De illustraties in de expositie zijn gemaakt met de ‘gouache-resist’-techniek. Het resultaat heeft wat weg van een houtsnede. Tijdens de workshop legt Dian dit proces uit en ga je er zelf mee aan de slag. Het is een spannend proces waarbij je met gouache en inkt een tekening op papier tevoorschijn tovert. De techniek geeft bijzondere effecten, het resultaat zal voor iedereen zal het een verrassing zijn. 

DATUM/TIJD: Zondag 03-10 om 13:30 (bij veel aanmeldingen komt er een tweede tijdsblok vrij om 15:00)
DUUR: 90 - 120 minuten
LEEFTIJD: De workshop is voor volwassenen

Let op: Reserveren is verplicht!

VOORLEZEN VOOR KINDEREN -
20-10-2021 t/m 22-10-2021

In de herfstvakantie organiseert KunZt samen met de Biliotheek AanZet wel een heel leuke activiteit!

Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn de voorleeshelden van de bieb aanwezig in de expositieruimte. Zij lezen hier de allerleukste prentenboeken voor! Dat alles natuurlijk met een lekker sapje erbij voor de kleintjes.

Kom langs met je zoon, dochter, kleinkind of buurmeisje/jongen en laat je meenemen in de spannende, ontroerende of grappige verhalen!

DATUM/TIJD: Woensdag, donderdag en vrijdag (20-10, 21-10 en 22-10) om 14:30 - 15:30
DUUR: 60 minuten
LEEFTIJD: Iedereen die het leuk vindt om voorgelezen te worden!

Let op: Reserveren is verplicht!

WORKSHOP KINDEREN - 
24-10-2021

Hoe bepaal je als illustrator hoe een bepaald figuur eruit komt te zien? Houd je je letterlijk aan het verhaal of vul je het aan met dingen uit je eigen fantasie?  

In deze gratis workshop wordt aan de hand van een verhaal door jou zelf een personage bedacht. Eerst beginnen we met een simpele schets, die we later uitwerken tot een ware illustratie. Heb jij zin om je fantasie de vrije loop te laten en lekker creatief bezig te zijn? Dan is deze workshop van Amber Moonen zeker iets voor jou. Amber Moonen is een van de winnaars van Picture This! 2021. 

DATUM/TIJD: Zondag 24-10-2021 om 14:00
DUUR: 90 minuten
LEEFTIJD: 7-10 jaar

Let op: Reserveren is verplicht!

RESERVEER GRATIS ONLINE

Via onderstaand reserveringssysteem kun je eenvoudig een reservering maken voor de opening van de expositie of de bijbehorende activiteiten!

Selecteer bij 'afspraaktype' het gewenste onderdeel. Via de mail ontvang je een bevestiging van je reservering.

Kom je er zelf niet uit?
Stuur een mailtje naar: cultuur@zwijndrecht.nl of bel 078-7703592

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag (13:30 - 16:30)

078-7703591

info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl