EXPOSITIES 

WHAT'Z ON DISPLAY?

OPEN MONUMENTENDAG
 
2021

Bekijk hier het programma van Open Monumentendag Zwijndrecht 2021 en reserveer onderaan deze pagina een plekje voor een van de gratis activiteiten! 

OPEN MONUMENTENDAG ZWIJNDRECHT 2021

Dit jaar is er een ontzettend leuk programma ontwikkeld voor Open Monumentendag. Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren voor bijna alle activiteiten verplicht. Reserveer snel een plekje onderaan deze pagina want VOL=VOL!

MONUMENTEN FIETSTOCHT
Speciaal voor deze Open Monumentendag zijn er twee open monumenten fietstochten ontwikkeld. De fietstochten brengen je langs bijna alle gemeentelijke en rijksmonumenten. Er is een fietstocht door Zwijndrecht en een fietstocht door Heerjansdam. De fietstochten zijn ook te combineren. Kom op Open Monumentendag langs het gemeentehuis om een gratis boekje met plattegrond en informatie over de monumenten op te halen en fiets de tocht op eigen initiatief en tempo! 

De tochten zijn ook na Open Monumentendag nog te fietsen. Reserveren is niet nodig!

RONDLEIDINGEN GEMEENTEHUIS
Traditiegetrouw zullen ook in 2021 de jaarlijkse rondleidingen door het gemeentehuis plaatsvinden. Tijdens deze rondleidingen leer je van alles over zowel het monument 'het oude Raadhuis' als het nieuwe deel van het gemeentehuis. De rondleidingen worden verzorgd door verschillende raadsleden, onder andere vice-voorzitter Chris Moorman en raadslid Thomas Loos. Ook wordt er om 11:30 uur een speciale rondleiding gegeven door burgemeester Hein van der Loo.

Kijkt u de rondleiding liever online? Klik dan hier.

Voor alle rondleidingen is reserveren verplicht.

Duur: 45-60 minuten
Tijd: Elk uur

TROUWEN VOOR EEN DAG
Jong en oud kan op Open Monumentendag onofficieel en voor één dag met elkaar trouwen in de trouwzaal in het Oude Raadhuis. Trek je bruidsjurk of pak aan, of leen die van je mama/papa, en trouw met je vader, moeder, broertje, beste vriend of vriendin, stiekeme verkering of natuurlijk met de liefde van je leven! Een echte babs zal jullie trouwen.

Voor dit onderdeel is reserveren verplicht.
Duur: 15 minuten
Tijd: Om het kwartier

WORKSHOP JAN ROTHUIZEN - KUNZT
Vanuit KunZt wordt dit jaar wel een hele speciale workshop georganiseerd waarin kunst en architectuur met elkaar worden verbonden. Tijdens deze workshop leert u verhalen vertellen met tekeningen en tekst van niemand minder dan de internationale kunstenaar Jan Rothuizen. Jan Rothuizen is onder meer bekend van zijn tekenwerk voor de Volkskrant. Ook was zijn werk te zien in het Rijksmuseum, Museum of Modern art (MoMa) in New York en de Kunsthal in Rotterdam. De workshop is toegankelijk vanaf 16 jaar en ervaring met tekenen is niet nodig. De workshop is voor volwassenen, maar is toegankelijk vanaf 12 jaar.

Voor dit onderdeel is reserveren verplicht.
Duur: 80 minuten
Tijd: 13:00

KLEINE EXPOSITIE KUNZT
In KunZt kun je dit jaar kijken naar een kleine selectie prenten van de gemeentelijke collectie. Daarnaast zijn er in KunZt kaarten tentoongesteld die voor de expositie 'Een jaar later' ingevuld zijn door leerlingen van het DevelsteinCollege. Op deze kaarten gaven jongeren aan wat hen tijdens de coronacrisis het meest geraakt heeft en hoe de gemeente hen kan helpen.

Reserveren voor de expositie is niet nodig. Wel kan het zijn dat je buiten even moet wachten.

KUNZT ZWIJNDRECHT

www.kunztzwijndrecht.nl

GEMEENTE ZWIJNDRECHT

www.zwijndrecht.nl/openmonumentendag

RESERVEER GRATIS ONLINE

Via onderstaand reserveringssysteem kun je eenvoudig een reservering maken voor een of meerdere van de Open Monumentendag onderdelen. 

Selecteer bij 'afspraaktype' het gewenste onderdeel en selecteer een tijdslot. Via de mail ontvang je een bevestiging van uw reservering.

Komt je er zelf niet uit?
Stuur een mailtje naar: cultuur@zwijndrecht.nl of bel 078-7703592

KUNZT EXPOSITIERUIMTE

KUNZT is een expositieruimte gesteund door de gemeente Zwijndrecht

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle exposities en events!

Contact

Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 
(Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan) 
3331 AC Zwijndrecht

Openingstijden:
Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag (13:30 - 16:30)
Hemelvaart & Pinksteren dicht

078-7703591 

info@kunztzwijndrecht.nl
www.kunztzwijndrecht.nl